“Hou je maar vast aan mij, ik zal je dragen. Want je groeit van liefde, van warmte en hoop.
En ook als je je eigen pad kiest, blijven we verbonden. Ons hele leven lang”.

Monique van Hattum
Ik ben Monique van Hattum, geboren in 1978 en moeder van een ongeboren overleden kind, een zoon (10) en een dochter (8). Als ouder van drie kinderen weet ik dat het een uitdaging is om je eigen kinderen op te voeden. En hoe heerlijk het is om aandacht, liefde en warmte te geven aan mijn eigen kinderen.

Na mijn opleidingen in de branche van toerisme en recreatie heb ik veel jongerenwerk gedaan op campings, bungalowparken en in hotels. Het organiseren van sport en spelactiviteiten voor kinderen en jongeren en vrijwilliger bij kindervakantiewerk waarin ik veel met kinderen actief betrokken ben geweest in hun groei en ontwikkeling op het gebied van sport en spel. Daarnaast mijn horeca ervaringen waarin ik veel met mensen in contact ben geweest, heb ik besloten om mijn zorg voor anderen op een andere manier in te gaan vullen.

De omgang met mensen, ouders en kinderen hebben mij mijn hele leven al geboeid. Ik heb ook weet van hoe het aan de andere kant kan voelen als kind zijnde; hoge verwachtingspatronen, zelf kind van gescheiden ouders, een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

Ik wilde gaan doen wat ik daadwerkelijk van binnen voel; mijn verlangen om volwassenen, gezinnen, ouders en kinderen met open hart te begeleiden bij (opvoedkundige) vraagstukken in hun ontwikkeling en behoeftes.
Mijn kracht en passie ligt in het behandelen en begeleiden van volwassenen, gezinnen, ouders en kinderen en hierin hun eigen pad te leren nemen.

Ik heb de opleidingen Professionele Communicatie, Professionele Begeleiding en Diagnostiek als venster gevolgd bij Phoenix opleidingen. Psychopathologie en communicatie, Sociologie, Transactionele Analyse (TA), Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch werken, Medische en Psychosociale Basiskennis en Systemische Pedagogiek. Daarnaast ben ik gediplomeerd Rots en Water trainer voor kinderen met autisme.