Ook deze website maakt
gebruik van cookies. Niets geks.
Meer informatie

Jeugd en opvoedhulp

Wanneer jijzelf of je kind vastloopt, je niet lekker in je vel zit, er niet uitkomt, kun je aankloppen voor ondersteuning bij praktijk Kindverbindt. De basis van alle therapieën ligt in de psychosociale hulp. Dat wil zeggen dat behandeling zich richt op zelfinzicht en dat jouw hulpvraag en behoeften het uitgangspunt vormen. De nadruk in de therapie ligt op de positieve mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Het zelf-genezend en probleemoplossend vermogen worden geactiveerd.
JOH Behandeling
Jord is prematuur geboren en heeft vanwege een nieraandoening al vele medische behandelingen in het ziekenhuis ondergaan. Ouders van Jord zijn angstig en zorgzaam en overbeschermend naar Jord door de vele blaasontstekingen. Het zusje van Jord krijgt minder aandacht door de zorgen die er zijn (geweest) om Jord. Het gezin van Jord leert in de thuissituatie hoe zij hun angsten kunnen verminderen, de aandacht tussen de gezinsleden kunnen verdelen door er ook voor Jord's zusje te kunnen zijn en elkaar als partners niet uit het oog te verliezen, als de zorg om je kind gaat.
Lees meer
KIES (Kind in Echtscheiding Situatie)
KIES staat letterlijk voor Kinderen In Een Scheiding. Het is de methodiek bij scheiding die kinderen centraal zet, in lijn werkt met het Kinderrechtenverdrag en effectief bewezen is. Het is ook de methode die kinderen leert en helpt te vertellen en te kiezen voor henzelf, wat ze nodig hebben en hen helpt.
Lees meer
Gehandicaptenzorg (GHZ) Behandeling
Pablo heeft een gehoorbeperking opgelopen naar aanleiding van een verkeersongeval. Hij heeft mede lichamelijke beperkingen door een gedeeltelijke hersenbeschadiging. Pablo kan dit niet accepteren en heeft moeite met zijn emotie-regulatie. Pablo en zijn gezin ontvangen behandeling individueel als gezin zijnde om het ongeval ''plek'' te geven als om te gaan met zijn beperkingen.
Lees meer