Ook deze website maakt
gebruik van cookies. Niets geks.
Meer informatie

Jeugd en opvoedhulp

Wanneer jijzelf of je kind vastloopt, je niet lekker in je vel zit, er niet uitkomt, kun je aankloppen voor ondersteuning bij praktijk Kindverbindt. De basis van alle therapieën ligt in de psychosociale hulp. Dat wil zeggen dat behandeling zich richt op zelfinzicht en dat jouw hulpvraag en behoeften het uitgangspunt vormen. De nadruk in de therapie ligt op de positieve mogelijkheden die ieder mens in zich heeft. Het zelf-genezend en probleemoplossend vermogen worden geactiveerd.
JOH Behandeling
Jord is prematuur geboren en heeft vanwege een nieraandoening al vele medische behandelingen in het ziekenhuis ondergaan. Ouders van Jord zijn angstig en zorgzaam en overbeschermend naar Jord door de vele blaasontstekingen. Het zusje van Jord krijgt minder aandacht door de zorgen die er zijn (geweest) om Jord. Het gezin van Jord leert in de thuissituatie hoe zij hun angsten kunnen verminderen, de aandacht tussen de gezinsleden kunnen verdelen door er ook voor Jord's zusje te kunnen zijn en elkaar als partners niet uit het oog te verliezen, als de zorg om je kind gaat.
Lees meer
JOH Begeleiding
Jannah staat altijd ''aan''. Jannah heeft ADHD en ervaart hierdoor moeite met haar impulsbeheersing en emotie-regulatie. De ouders van Jannah willen graag handvatten hoe ze hun dochter beter kunnen begrijpen in haar gedrag en adviezen in haar opvoeding en opgroei-taken. Het gezin ervaart door en ná de begeleiding meer rust en plezier in hun gezinssituatie. Ouders en Jannah begrijpen elkaar nu beter.
Lees meer
KIES (Kind in Echtscheiding Situatie)
KIES staat letterlijk voor Kinderen In Een Scheiding. Het is de methodiek bij scheiding die kinderen centraal zet, in lijn werkt met het Kinderrechtenverdrag en effectief bewezen is. Het is ook de methode die kinderen leert en helpt te vertellen en te kiezen voor henzelf, wat ze nodig hebben en hen helpt.
Lees meer
Gehandicaptenzorg (GHZ) Behandeling
Pablo heeft een gehoorbeperking opgelopen naar aanleiding van een verkeersongeval. Hij heeft mede lichamelijke beperkingen door een gedeeltelijke hersenbeschadiging. Pablo kan dit niet accepteren en heeft moeite met zijn emotie-regulatie. Pablo en zijn gezin ontvangen behandeling individueel als gezin zijnde om het ongeval ''plek'' te geven als om te gaan met zijn beperkingen.
Lees meer
Gehandicaptenzorg (GHZ) Begeleiding
Meike heeft een visusbeperking waardoor haar ouders, 24 uren per dag, met de opvoeding en ondersteuning van Meike bezig zijn. De ouders van Meike krijgen ondersteuning, advies en handvatten hoe met de visusbeperking van Meike om te gaan. Meike krijgt begeleiding door ontspanningsoefeningen, spel en plezierbeleving.
Lees meer
Verzorging & basisondersteuning
De moeder van Puck is overleden aan een leveraandoening. Puck, haar vader, broertje en zusje hebben behoefte aan ondersteuning in hun gezinssituatie. Het gemis van hun moeder, naar school gaan, zorgen voor een geheel gezin en het huishouden erom heen. Het is fijn voor Puck dat ze begeleiding krijgt, een spelletje spelen, vader die ondersteuning krijgt zodat het gezin weer in balans komt samen.
Lees meer